بهداشت محیط و بهداشت عمومی

بهداشت محیط:
بهداشت محیط کنترل همه ی عواملی که اثر سویی بر پایدار ماندن سلامت انسان میگذارند. این شامل بیماری های زیادی می شود که از طریق آب، هوا، مواد غذایی و بسیاری از عوامل محیطی دیگر سلامت انسان را تهدید می کنند. بهداشت محیط همچنین دربرگیرنده مطالعه ی فاکتورهای محیطی مضر برای سلامت انسان و شناخت و پیشگیری و رفع اثرهای ناشی از این عوامل است.
بهداشت محیط در مورد حفاظت از هر دو محیط طبیعی و انسان ساخت برای سلامت انسان ها می باشد، در حالیکه، حفاظت از محیط زیست از محیط طبیعی برای حفظ اکوسیستم، محافظت میکند.
تمام جنبه های فیزیکی، شیمیایی و فاکتورهای بیولوژیکی ظاهری افراد و همه فاکتورهای مؤثر رفتاری را اداره میکند. این موضوع شامل ارزیابی و کنترل فاکتورهای محیطی میباشد که بالقوه روی سلامت تأثیر دارند.

بهداشت محیط
هدف بهداشت عمومی و بهداشت محیط :
هدف بهداشت محیط پیشگیری از بیماریها و حمایت از محیطهای سالم را هدف خود قرار داده است. این تعریف در مقابل رفتارهای مرتبط با محیط، همچنین رفتارهای مرتبط با محیط اجتماعی و فرهنگی و ژنتیکی قرار نمیگیرد در واقع هدف بهداشت محیط کنترل عواملی است که بالقوه و بالفعل تأثیرات سویی بر بقاء و سلامتی انسان اعمال میکنند. برای رسیدن به این هدف، بهرهگیری اصول مهندسی و دانش زیستمحیطی به منظور کنترل، اصلاح و بهبود عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک محیط جهت حفظ و ارتقاء سلامتی و رفاه و آسایش انسان ضرورت می یابد.
بهداشت عمومی و بهداشت محیط:
بهداشت تخصصی محیط به عنوان یک زمینه ی حرفه ای ممکن است به عنوان مأموران بهداشت محیط، بازرسان بهداشت عمومی، متخصصان بهداشت محیط، پزشکان سلامت محیط زیست یا کارشناسان بهداشتی نیز شناخته شود. در بسیاری از کشورهای اروپایی، نقش پزشکان و دامپزشکان در زمینه ی بهداشت محیط بسیار مهم است. به عنوان مثال: در انگلستان، پزشکان باید مدرک مرتبط با بهداشت محیط داشته باشند و توسط موسسه حرفهای بهداشت محیط تایید و ثبت نام شوند.
رشتههای مرتبط با بهداشت محیط:
اپیدمیولوژی محیط زیست: به بررسی ارتباط بین محیط و سلامت انسانها می پردازد. این شامل بررسی تأثیر عوامل مختلفی مانند: مواد شیمیایی، تشعشعات، مواد میکروبی و … بر سلامت انسانها میشود. برای انجام مطالعات اپیدمیولوژی محیط زیست، از مشاهدات و بررسیهایی استفاده می شود تا انسانها را در معرض عوامل مختلف نگذارد. این روش ها از نظر اخلاقی مناسب تر هستند تا انسان ها را به شکل آزمایشی در معرض خطر قرار دهند. با این حال، این مشکلاتی نیز دارد که ممکن است به محدودیت هایی در تحقیقات اپیدمیولوژی محیط زیست منجر شود.
سمشناسی: این رشته به بررسی چگونگی ایجاد اثرات بهداشتی ناشی از تماس با مواد مضر در محیط میپردازد. معمولاً در تحقیقات سمشناسی از حیوانات به عنوان مدلهای آزمایشی استفاده میشود تا اثرات ممکن بر سلامت انسانها را بررسی کند. با این حال، تفاوتهایی در بیولوژی حیوانات و انسانها وجود دارد که باعث میشود نتایج به دست آمده از مطالعات حیوانی ممکن است به صورت مستقیم برای انسانها قابل تعمیم نباشد.
علوم آسیبپذیری: این علم به شناسایی و کاهش میزان معرض انسان ها به آلاینده های محیطی می پردازد. این اطلاعات می توانند به اپیدمیولوژی زیستمحیطی کمک کنند تا بهترین توصیف ممکن از معرض قرار گرفتن به عوامل زیستمحیطی را ارائه دهد که ممکن است به تحلیلهای بهداشتی خاص منجر شود. شناسایی عوامل مشترکی که به سلامت ممکن است تهدیدی را ایجاد کنند، به تحقیقات سمشناسی کمک کرده و در تصمیمگیری های بهداشتی و تنظیم استانداردهای بهداشت محیط مورد استفاده قرار می گیرد.

بهداشت محیط
نگرانیهای بین المللی در رابطه با بهداشت محیط:
کیفیت هوا: این شامل کیفیت هوای محیط بیرون و نگرانیهای مرتبط با دود تنباکو در محیط زیست میشود.
ایمنی هنرهای بدنی: این شامل تاتو، سوراخ کردن بدن و محصولات آرایشی دائمی است که نیاز به ایمنی دارند.
تغییرات جوی و تأثیرات آن بر سلامت: این موضوع به اثرات تغییرات آب و هوا بر سلامت انسان میپردازد.
آمادگی و پاسخ به وقوع حوادث: این شامل آمادگی برای پاسخ به شرایط اضطراری مرتبط با مواد خطرناک زیستی مانند مدیریت زبالههای خطرناک و پیشگیری از آلودگی محیط زیست است.
ایمنی غذا: این شامل ایمنی در تمام مراحل تولید و توزیع غذا میشود، از کشاورزی تا فروش خردهفروشی.
مدیریت مواد خطرناک زیستی
مسکن: این شامل کاهش خانههای استاندارد و بازرسی زندانها و زندانیان است.
یشگیری از مسمومیت با سرب در دوران کودکی
برنامه ریزی جهت استفاده هوشمند از زمین
دفع زباله های مایع، از جمله تصفیه آب و فاضلاب شهری و سیستم های دفع فاضلاب محلی
مدیریت و دفع زبالههای بیمارستانی
کنترل آلودگی صوتی در محیط زیست عمومی انسانها
بهداشت عمومی و بهداشت محیط
پیشگیری از بیماریهای مرتبط با آبهای تفریحی مانند استخرها و چشمههای معدنی
آب آشامیدنی سالم
مدیریت مواد زائد جامد، از جمله دفن زباله، بازیافت، کود دادن و ایستگاههای انتقال زبالههای جامد
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی سمی در محصولات مصرفی، مسکن، هوا، آب و خاک
کنترل حاملهای بیماریزا از جمله پشه ها، جوندگان، مگس ها، سوسک ها و حیوانات دیگر که ممکن است عوامل بیماری زا را منتقل کنند.
در آکادمی مهرناز حریریان خدمات مشاوره تحصیلی به صورت تخصصی ارائه می شود.
صفحه اینستاگرام ما را دنبال کنید.
یک نظر
[…] بررسی، ارزیابی، اندازهگیری وکنترل عوامل زیان آور بهداشت محیط در محل کار، درصدد سالم سازی و بهسازی محیط کار برمی […]